Mattias A. Klum: Vår tid på jorden

Fotografiska

Senast uppdaterad 2020-11-23

Beskrivning
En upptäcktsresande på Tellus vars blick och kamera i över tre decennier fångat ögonblick på jorden vi aldrig glömmer. Vare sig det är den lilla grodan gömd i Borneos grönska, havslivet, de giftigaste ormarna vars genetiska och molekylära egenskaper kan användas i nya läkemedel, eller regnskogen och människorna där som hotas av palmoljeplantagen – alla bär de en berättelse som griper tag och förenar oss. En berättelse om skörheten och skönheten i alltings förgänglighet, parad med styrkan hos allt levande.

Nu ställer Mattias A. Klum ut för första gången på Fotografiska med utställningen Vår tid på jorden. Där får vi följa med honom till nedslag från platser där han arbetat. Som olika kammare i det hjärta vilket alltid slagit för att föra ut budskapet om världens storslagenhet – och om hur allting hänger samman.

Som förste svensk någonsin, efter att ha jobbat som fotograf sedan 17-årsåldern, prydde Mattias A. Klums bild av en silverbladapa National Geographics omslag. Sammanlagt har det blivit över 35 år med ständigt filmande, skrivande och fotograferande där han på ett passionerat sätt följt planetens natur- och djurliv, utsatta kulturer och miljöförändringar.

Läs mer här.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Slussen
Kostnad

Entré: vuxen 165 kr, pensionär 135 kr, student 135 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU