Mary Page Marlowe

Dramaten – Stora scenen

Senast uppdaterad 2019-01-28

Beskrivning
Mary Page Marlowe jobbar som revisor. Hon har två barn. Hon är gift. Hon är skild. Hon är arg och hon är glad. Inget speciellt med henne.

I Alexander Mørk-Eidems uppsättning av Mary Page Marlowe framförs ögonblicksbilder ur hennes liv. Svåra situationer varvas med lyckliga, viktiga med till synes oviktiga. Handlingen hoppar fram och tillbaka, som om den bläddrades fram ur ett fotoalbum. Rollen som Mary Page Marlowe görs av flera skådespelare i olika åldrar. Omständigheter och infall väver ett porträtt av en alldeles vanlig ovanlig människa, som funderar på vem hon egentligen är. Och varför det blev som det blev.

Mary Page Marlowe är en nyskriven pjäs från 2016 av Pulitzerprisade Tracy Letts som nu får Sverigepremiär. Tidigare har En familj – August: Osage County av Tracy Letts satts upp på Dramaten 2010, med stor framgång, den har även filmatiserats 2014, med Meryl Streep i huvudrollen. Alexander Mørk-Eidem är känd för en rad succéer på Kulturhuset Stadsteatern, samt senast för Häxorna och Swede Hollow på Dramaten.

Sverigepremiär: 6 december. 

HITTA HIT

Tunnelbana:
T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss:
Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn:
Spårvagn nr 7

Bil:
P-hus Birger Jarlsgatan 6 och Grev Turegatan 25.
Kostnad

Pris: 100 kr–295 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta