Utställning: Marie Fahlin – Centauring

Marabouparken

Senast uppdaterad 2021-03-11

Beskrivning
Marabouparken konsthall presenterar ett samarbete med Stockholms konstnärliga högskola och koreografen och doktoranden Marie Fahlin i utställningen Centauring.

Marie Fahlins utställning på Marabouparken konsthall är en del i hennes konstnärliga forskningsprojekt Moving through Choreography – Curating Choreography as an Artistic Practice, vilken utgår från begreppet ”centauring”. Begreppet kan förstås som en temporär förening av två kroppar, praktiker, objekt eller kunskapsfält i skapandet av en tredje – för oss okänd – varelse, företeelse, situation, blivande eller varande; en kentaur. 

I projektet har Marie Fahlin arbetat med objekt, språk och koreografi från dressyr- och ridvärlden och har tillsammans med performers utforskat hur dessa kan aktiveras i performativa händelser i relation till en publik. Som en integrerad del av utställningen, kommer ett program att äga rum i vilket konstnärer, koreografer, dansare och dressyrspecialister kommer att aktivera  installationen på olika vis. Se hela programmet på konsthallens hemsida.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Från T-centralen, Blå linje mot Hjulsta, stig av i Sundbybergs Centrum, ta uppgång Sundbybergs station, Landsvägen. Gå till Marabouparken eller ta buss 512 mot Spånga station. Stig av vid station Marabouparken.

Pendeltåg:
Från Stockholm C, ta tåg 35 mot Kungsängen/Bålsta,
stig av på Sundbybergs station. Gå till Marabouparken eller ta buss 512 mot Spånga station. Stig av vid station Marabouparken.

Tvärbanan:
Från Alvik, ta tåg mot Solna centrum, stig av i Bällsta bro, gå Löfströms allé fram till Marabouparken.

Buss:
512 från Solna C mot Spånga station. Stig av vid
Marabouparken.

Bil:
Parkeringsplats med infart från Järnvägsgatan.
Begränsade parkeringsmöjligheter
längs med Löfströms allé.
Tider

13/2–2/5 Se hemsidan för öppettider.

Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU