Magasin III

Museum

Senast uppdaterad 2021-02-01

Tider

Se hemsidan för öppettider.

Beskrivning
Magasin III har stängt tills vidare på grund av den ökande smittspridningen av covid-19.


Magasin III grundades 1987 för att fylla ett tomrum. En privat institution öppen för allmänheten med målet att dela med sig av den bästa samtida konsten. 

Med ambitiösa presentationer av internationellt etablerade konstnärer blev Magasin III en av de viktigaste aktörerna på den nationella scenen för samtidskonst.

Magasin III tror på konstens förmåga att utmana och inspirera människor och samhälle. Därför har vi sedan starten aktivt stött konstnärlig verksamhet och gett utställande konstnärer möjlighet att producera nya verk. Verk som påverkar, engagerar och ifrågasätter. Våra utställningar utgör kärnan i en växande samling med verk av konstnärer som är relevanta för vår tid.
Idag är Magasin III är en av Europas ledande institutioner för samtida konst. Och vi har under över 25 års verksamhet lånat ut verk till museer runtom i världen. Sedan starten finns Magasin III i ett av de gamla lagerhusen i Stockholms frihamn och nu kommer vår verksamhet även att finnas som satelliter runt om i världen.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Gärdet (sedan blåbuss 1 mot Frihamnen)

Buss:
Buss 76 går till Frihamnen
Kostnad

Info
Karta
Allt som händer — Magasin III

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU