Mer läsning
Publicerat 07 Augusti 2018 11:07

Broarna i Madison County har Sverigepremiär på Maximteatern

En av filmhistoriens mest omtalade romanser blir musikal! Vi talar förstås om Broarna i Madison County som har Sverigepremiär på Maximteatern den 12 september. Viktoria Tocca spelar rollen som Francesca och Daniel Sjöberg gör rollen som den äventyrlige fotografen Robert. En dag kör han upp i sin dammiga pickup på Francescas gårdsplan och kliver ur ...   

Text: Anna Lekberg Foto: Jennifer Black, Luigi MantinoBroarna i Madison County, wow! Hur känns det att vara med i den?

– Det är fantastiskt! Det har slagit mig flera gånger att jag såg den här föreställningen på Broadway 2014 och då satt i publiken och drömde om att en dag få spela Francesca och nu, drygt fyra år senare så står jag och repeterar för en Sverigepremiär av Broarna i Madison County i rollen som Francesca. Det är stort! 

Vad är roligast med rollen som Francesca?

– Att det är ett så mångfacetterat kvinnoporträtt. Hon är en kvinna mitt i livet som ställs inför stora frågor och val och är så mänsklig. Det är utan tvekan den mest komplexa roll jag har spelat.  

Vilken är den största utmaningen?

– Förutom att hon bär hela föreställningen och är på scenen nästan hela tiden, så är det en stor utmaning att vi också ser henne i olika åldrar under föreställningens gång och att visa det på ett trovärdigt sätt är absolut en stor utmaning.Hur har du förberett dig
?

– Daniel Sjöberg, som spelar Robert, och jag åkte till USA och besökte den verkliga Roseman Bridge i Winterset, Iowa, förra året. Det var en väldigt spännande resa på många sätt, som absolut har hjälpt väldigt mycket i arbetet med föreställningen. Jag åkte också till Neapel, som är Francescas hemstad, för att få en känsla för var hon kommer ifrån och den enorma kontrasten det blir mot hennes liv i Amerika. Jag har gjort ett mer grundligt jobb med Francesca och den här föreställningen än något annat jag jobbat med. Det är inga små skor att fylla och jag vill känna att jag har gjort allt som står i min makt för att göra Francesca och den här historien rättvisa, så det är många, många timmar av förberedelse, anteckningar, läsande och funderande, innan jag ens började repetera det verkliga materialet för föreställningen. 

Vad blir du berörd av i föreställningens historia?

– Att den är så mänsklig. För mig handlar den här historien i första hand om val man gör i livet och vad de får för konsekvenser och jag tror att alla i publiken kan identifiera sig i någon utav de tre huvudkaraktärerna på något sätt. Sedan är det såklart romantiken i den här fullständiga men också omöjliga kärleken som griper tag. 

Varför ska man se Broarna i Madison County?

– För att det är en så fantastisk historia och berättad genom Jason Robert Browns underbara musik och i den form som musikal är, så blir det verkligen något utöver det vanliga. Jag hoppas och tror att publiken som ser föreställningen kommer att gå därifrån och känna att de har upplevt något alldeles speciellt! 

Vad har du för relation till Maximteatern?

– Jag har sett många fina föreställningar på Maxim genom åren, men jag har aldrig spelat där själv. Så att få spela en drömroll i en Sverigepremiär på en av Stockholms finaste scener, det känns magiskt!

Läs mer om föreställningen här!