Lovisa Ringborg: Mirage

Fotografiska

Senast uppdaterad 2021-03-11

Beskrivning
I Lovisa Ringborgs bildvärld skapas en ögonblicklig uppslukande, suggestiv stämning. Här vävs den yttre och inre verkligheten samman med det undermedvetna till en övertygande helhet.

Ringborg återkommer ständigt till temat parallella medvetandetillstånd, hur drömmen öppnar upp för ett annat sätt att se och uppleva omgivningen och den egna kroppen. Med fotografi som grund skapar hon måleriska iscensättningar där djup och yta går i växelverkan.

I utställningen Mirage, Ringborgs första presentation på Fotografiska, inkluderas utöver fotografi och videoverk från de senaste åren, en ny skulptural installation. Skulpturen är Ringborgs första större skulpturala installation.

Lovisa Ringborg (f 1979, Linköping) är en svensk konstnär utbildad vid Högskolan för fotografi i Göteborg. I sina verk använder hon olika tekniker såsom fotografi, video och skulptur som blivit allt mer centralt i hennes praktik. Hon har haft ett flertal uppmärksammade soloutställningar i Sverige och utomlands, bland annat i USA, Sydkorea, Schweiz, Finland.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Slussen
Tider

Öppettider: 23/4–29/8 mån–sön 10–20.

Kostnad

Entré: vuxen 165 kr, pensionär 135 kr, student 135 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU