LOCK AT ME

Dansmuseet

Senast uppdaterad 2019-09-18

Beskrivning
Two women – Two perspectives – One dance
Två kvinnor presenterar sitt arbete och relation till dansstilen locking som kommer väcka nya frågor. LOCK AT ME är baserad på dansstilen looking med solot Golem av Maëva Abdelhafid och dokumentärfilmen Lock it up, om locking i Sverige, av Mimmi Mollgren.

GOLEM – Maëva Abdelhafid – Soloföreställning
Från lera, Golem har kommit till liv av skulptörens hand. En varelse som kan vara vad som helst mellan ett mirakel och ett monster, en beskyddare och ett hot. Förvandlingen är utom kontroll och leder till slut till att Golem försvinner till ingenting. Solot Golem är ett sökande om den dansande rörelsens skapelse. Hur börjar dansrörelsen existera inuti kroppen? Vilka gränser finns mellan planerade rörelser och spontana?  Stilen locking kommer sakta ta form och sammansmälta med dansarens roll.

LOCK IT UP – Mimmi Mollgren – Dokumentär
Mimmi Mollgren är en svensk lockingdansare, som är särskilt uppmärksam på historien och kulturen inom lockingstilen som uppkom på 70-talet i USA. I dokumentären Lock it up väljer hon att visa lockinghistorien i Sverige. Baserad på fyra dansares erfarenheter, som var bland de första lockingdansarna i Sverige. 

HITTA HIT

Tunnelbana:
T-Centralen eller Kungsträdgården. 
Kostnad

Pris: vuxen 150 kr, pensionär 100 kr, student 100 kr, barn 100 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!