LIVESÄNDNING: SÄSONGSÖPPNING

Konserthuset Stockholm

Senast uppdaterad 2020-09-09

Beskrivning
Kungliga Filharmonikernas ordinarie säsongsöppning i Konserthuset sker den 17 september i närvaro av DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel. Kvällen inleds med ett tal av Kronprinsessan Victoria. 

Katarina Leymans Roller Coaster: Super 8 är inspirerad av Beethovens åttonde symfoni och barndomens upplevelser av berg-och-dalbanan på Liseberg. Men musiken är inte en enkel illustration av en berg-och-dalbanetur, utan vill snarare, som Katarina Leyman själv säger, ”fånga den upprymdhet och kanske oro man kan känna under en sådan åktur, nöjesparkens eller livets äventyr …”. 

Ett äventyr för lyssnaren är också Brittens Les Illuminations för sopran (eller tenor) och stråkar. Musiken till Rimbauds sinnliga texter är både drömsk och dramatisk och Les Illuminations blev snabbt ett av Brittens mest omtyckta vokalverk. Som solist hör vi sopranen Hanna Husàhr som tilldelades Birgit Nilsson-stipendiet 2017. 

Dans är utgångspunkten för Stravinskys bländande klangrika Eldfågeln, den första av de tre stora baletter han komponerade för Ryska baletten i Paris.

LÄS MER & SE KONSERTEN HÄR 

HITTA HIT

Tunnelbana:
Hötorget, uppgång Konserthuset. 

Buss:
Buss 1 och 57 stannar på hållplats Hötorget.

Bil:
Närmaste parkeringsgarage är Hötorgsgaraget och Konserthusgaraget.
Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN