LIVESÄNDNING: FILHARMONIKERNA I DET BLÅ

Konserthuset Stockholm

Senast uppdaterad 2020-08-04

Beskrivning
Den traditionsenliga utomhuskonserten på Gärdet kan inte genomföras på grund av coronapandemin, men det betyder inte att själva evenemanget ställs in.

– Vi vill självklart fullfölja vår stolta tradition, och därför kommer vi att bjuda på en fullödig och sprakande konsert i en livesändning från Konserthuset, säger konserthuschef Stefan Forsberg. I år får ”Filharmonikerna i det gröna” helt enkelt bli ”Filharmonikerna i det blå”!

Årets gästartist är ingen mindre än sångaren Magnus Carlson. Han slog igenom som frontman för gruppen Weeping Willows, och har på senare år även gett ut framgångsrika soloplattor. 

Likt Jussi Björling har Magnus Carlson förmågan att sjunga med tårar i sin röst. Möjligen är det lite av en paradox att den här melankolin också kan betyda största musikaliska lycka?! Hans starka inlevelse och säregna uttrycksförmåga får vi nu ta del av när han framträder tillsammans med Kungliga Filharmonikerna i musik av Evert Taube och Ted Gärdestad – och givetvis också i eget material från Weeping Willows.

Konserten innehåller – som vanligt – en rad populära klassiska stycken med orkestern.

Läs mer om se den live här

HITTA HIT

Tunnelbana:
Hötorget, uppgång Konserthuset. 

Buss:
Buss 1 och 57 stannar på hållplats Hötorget.

Bil:
Närmaste parkeringsgarage är Hötorgsgaraget och Konserthusgaraget.
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN