Mer läsning
Publicerat 24 Mars 2021 15:18

Livesänd kultur – bättre än du tror!

I dessa tider är vi ju fortfarande, i stor utsträckning, hänvisade till kulturella upplevelser i digital form. Welma vill därför slå ett extra slag för just livesända digitala evenemang. 

Att avnjuta en konsert eller att ta en guidad tur på ett museum i realtid – det är faktiskt något extra! De livesända kulturevenemangen är ofta unika, ”här och nu” och går inte alltid att se i efterhand. Du deltar i realtid och får möjlighet att ställa frågor och komma nära unika miljöer, föremål och berättelser som vi kanske inte kommer i kontakt med vid ett vanligt museibesök eller på en konsert. Det är också ett utmärkt tillfälle att få lite kvalitetstid, kanske med den där kompisen du inte träffat på länge? För även om ni på grund av rådande restriktioner inte kan ses just nu, så kan ni logga in från varsitt håll och få en gemensam kulturupplevelse!

Under våren bjuds ett digert utbud av livesända godbitar som vi samlat här på Welmas webb. Så gå in och botanisera, välj det du gillar och boka din plats! Sedan är det bara att slå sig ned framför skärmen – hälla upp en kopp gott te och avnjuta jazzkonserten eller kanske duka upp vinet till vinprovningen och få en helt unik kulturstund.

Hon är en av våra absolut främsta vokalister. Missa inte livesändningen från Konserthuset med Viktoria Tolstoy och band, den 24 april. Läs mer här!


Foto: Josefine Bäckström.

Hallwylska museet ger såväl livesända palatsvisningar som konstföreläsningar. Den 14 april är det dags för Blomstrande konstnärskap & nya roller – om kvinnliga konstnärer i 1600-talets Holland. Läs mer här!


Bild: Hallwylska museet

I en digital livekonsert från Fasching den 24 april bjuder XENOMANIA på instrumentalmusik med influenser från hela världen av och med Ale Möller. Läs mer här! 


Foto: Olof Grind

Låt Nadia Karlsson guida dig i Spritmuseets livesända vinprovning! Rosa bubblor med fantastiska smaker och aromer står på programmet den 10 april. Läs mer här! 


Foto: Spritmuseum

Följ med på Kungliga slottens digitala kvällsvisningar i spännande miljöer – som Sofia Magdalenas paradsängkammare, dit vi får komma med in den 14 april. Läs mer här!


Bild: Kungliga Slotten

Följ med in i teaterns värld när Playhouse livesänder en live reading av Aaron Loebs thriller-komedi Ideation. Kristian Grundberg, Therése Jirek, Stefan Marling, William Spetz och Rojan Telo gör rollerna som en grupp stressade managementkonsulter. Läs mer och boka här!Alla vårens livesända evenemangstips hittar du här!