LISA GROTHERUS

Fasching

Senast uppdaterad 2019-01-29

Beskrivning
Lisa Grotherus är klarinettist och kompositör och skriver musik för radio, film och teater samt för egna band. Hon rör sig fritt mellan olika länder och bandkonstellationer i sitt yrkesliv. I samma anda rör hon sig fritt mellan olika genrer både som artist, musiker, kompositör, kapellmästare och hon växlar även instrument från huvudinstrumenten klarinett och basklarinett till tenorsax och sång.

Lisa Grotherus har en bakgrund inom jazz, folk och improvisationsmusik och hon arbetar ofta  med olika konstformer som dans, konst och poesi på scener som Dramaten, Stockholm stadsteater och Scenkonst Sörmland. 

Grotherus har inspirerats till albumets material under sin vistelse i Liberia och berättar musikaliskt om de platser, stämningar och det lidande hon bevittnat i det en gång inbördeskrigsdrabbade landet. Titeln Dekontee är det smeknamn som Grotherus fick under sin Afrikavistelse. Genom genomarbetade kompositioner visar Grotherus att hon är en ny stark och unik kraft att räkna med inom svensk jazz och folkmusik.

Lisa Grotherus - basklarinett/klarinett/sång
Lisa Långbacka - accordeon
Milton Öhrström - piano 
Oskar Schönning - bas
Konrad Agnas - trummor 

HITTA HIT

Fashing hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen .
Kostnad

Pris: 170–220 kr.

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféNej
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!