Les Ballets Suédois 100 år

Kungliga Operan

Senast uppdaterad 2020-03-30

Beskrivning
Det glada 1920-talet bjöd på en kulturell explosion. Konstscenen, musiken och nattlivet blomstrade och i den europeiska kulturelitens centrum stod konstsamlaren Rolf de Maré med stora visioner. Han skulle sammanföra drama, konst, poesi, musik och pantomim i ett danskompani. Tillsammans med koreografen Jean Börlin startade han Les Ballets Suédois i Paris. Kompaniet blev tongivande för avantgarde-rörelsen som tänjde gränserna för vad som uppfattades som vackert och för vad som ansågs vara konst. I dag, 100 år senare, är Les Ballets Suédois fortfarande världskänt som ett av de mest revolutionerande fenomenen inom dans- och konstscenen. Kungliga Baletten hyllar arvet efter Les Ballets Suédois och den utveckling inom dans, konst och musik som kompaniet banade väg för.

HITTA HIT

Kollektivtrafik
Följande bussar stannar intill operahuset eller på bekvämt gångavstånd
53, 62, 65 Hållplats Gustav Adolfs torg
2, 55, 57, 76 Hållplats Karl XII:s torg
Tunnelbanelinjerna 10 och 11 går till T-station Kungsträdgården med uppgång Gustav Adolfs torg/Operan. Dessa båda tunnelbanelinjer har anslutning till samtliga övriga tunnelbanelinjer vid T-Centralen, endast en hållplats från station Kungsträdgården. Nedgångar till station Kungsträdgården finns i hörnet Regeringsgatan/Jakobsgatan och vid Arsenalsgatan nära Blasieholmstorg och båda håller öppet till kl. 24.00 samtliga speldagar.
För avgångstider se www.sl.se 

Parkering
I det nära operahuset belägna Galleriagaraget, som tillhör Stockholm Parkering, kostar kvällsparkering kl. 18.00 - 01.00 endast 50 kr. Galleriangaragets nedfartsadresser är Regeringsgatan 17 och 20, Klara Östra Kyrkogata 4 och Herkulesgatan 10-16.
Tider

När: 15 maj-12 juni.

Kostnad

Pris: 55 - 850 kr

Info
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN