LEHMANTRILOGIN

Kulturhuset Stadsteatern – Lilla scenen

Senast uppdaterad 2022-01-12

Beskrivning
Tre bröder, en familj och ett företagande som förändrade världen. Lehman Brothers är namnet på det finansinstitut som 2008 blev symbolen för den största finansiella krisen i USA:s historia sen 1930-talet. En pjäs om västerlandets kapitalistiska system skildrad genom berättelsen om en familj som immigrerar till Nordamerika. Med Emil Almén, Robin Keller och Anders Johannisson, regi Carolina Frände.

Termen "too big to fail" är en teori inom finansvärlden och syftar på tanken att en bank eller finansinstitut är så stort, komplext och sammankopplat med andra företag att staten aldrig skulle låta det gå i konkurs. Det skulle kunna äventyra andra företag, låntagare och sparare. Ändå hände det med Lehman Brothers.

Lehmantrilogin är skriven av den italienska författaren Stefano Massini, den hade urpremiär i Paris 2013 och har sedan spelats runt om i Europa, i New York och på West End. I sin pjäs följer han västerlandets kapitalistiska system genom berättelsen om en judisk familj som immigrerar till USA. Pjäsen följer familjen Lehman fram till 1980-talet.

HITTA HIT

Tunnelbana:
T-centralen
Tider

När: 17 februari-29 mars.

Kostnad

Ordinarie: 335 kr Stud. från 26 år: 300 kr Pensionär: 300 kr Scenpasset: 300 kr Ung under 26 år: 150 kr

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta