KSMB

Södra Teatern – Stora Scen

Senast uppdaterad 2019-01-29

Beskrivning
Det klassiska punkbandet KSMB vägrar att stå stilla och har nu gjort en musikalisk teaterföreställning om bandets uppgång och fall. 

Historien om ett gäng tonåringar, som med en dröm och tre ackord blev ett av Sveriges populäraste band, är som ett modernt grekiskt drama i dubbel hastighet. Dock faller gemenskapen isär i takt med att framgångarna kommer och bandet blir alltmer fokuserade på karriären än att ta hand om varandra. Kärlek, uppror och gemenskap slutar med hat, brustna illusioner och svek.

Huvudpersonen i dramat är Johnny Sylvan som skrev och sjöng låten En slemmig torsk. Låten tog sig till och med in på Svensktoppen och blev bandets absolut största framgång.

Johnny kommer med en brinnande vilja och entusiasm med i bandet som 16-åring. Tyvärr lider han av psykisk ohälsa och när han inte orkar med bandet längre hoppar han av. De andra medlemmarna fortsätter som om inget hade hänt, men Johnny försvinner och ramlar igenom samhällets skyddsnät. Många år senare bestämmer sig bandets medlemmar Michael Alonzo och Steppan Guiance för att leta rätt på Johnny. Det blir starten till vad som blir föreställningen En slemmig torsk

HITTA HIT

Tunnelbana:
Slussen, uppgång Götgatan.
Kostnad

Pris: 260 kr.

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • BarJa
Karta