Konstaktiviteter med inspiration av Life Rings

Tekniska museet

Senast uppdaterad 2021-06-11

Beskrivning
Skulpturen Life Rings  är det andra permanenta verket i den blivande skulpturparken på Rosendalsområdet. Under sommaren arrangerar Tekniska museet konstaktiviteter med inspiration från den nya skulpturen. 

Konstverket Life Rings är skapat av konstnärsduon Elmgreen & Dragset och består av ett kluster av livbojar i stål sammanlänkade i en åtta meter kedja. Skulpturen är placerad vid promenadstigen intill Djurgårdsbrunnskanalen mittemot Sjöhistoriska museet. 

Från och med 13 juni och sommaren ut erbjuder Tekniska två konstaktiviteter. Konstaktiviteterna har tagits fram av museet tillsammans med konstfacksstudenten Melinda Khoo i samarbete med Prinsessan Estelles Kulturstiftelse.

Hur ser din livboj ut?
En workshop som försätter besökare i en upplevelse som speglar konstverket Life Rings, där du kan skapa din egen symboliska livboj. Besökare kan ta del av workshopen varje onsdag och söndag från och med 13 juni klockan 15.00 – 16.00. Ingen föranmälan krävs.
Vem är du en livboj för?
En konststation som bjuder besökare på möjlighet att reflektera kring om du är en livboj i någon annans liv.  Du kan i konststationen uttrycka dig fritt via teckning

HITTA HIT

Buss:
Buss 69 till Museiparken. 
Tider

Öppettider: mån–sön 10–17.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU