KONFLIKT + SOUL WORK

Dansens Hus – Lilla scen

Senast uppdaterad 2019-08-26

Beskrivning
KONFLIKT
Två legender inom battlescenen sammandrabbar i en heroisk fight sporrad av battle och kung fu.

Efter att ha studerat mängder av kung fu-filmer, reste Ida ”Inxi” Holmlund och Alexandr ”Sashdilla” Antochvili till Hongkong för att ta lärdom av mästarna själva. Hiphopen, poppingen och en mångårig erfarenhet av battles hade de redan i bagaget, nu var det den sydkinesiska kung fu-stilen Wing Chun som skulle finslipas.

Det gemensamma med kung fu och battles är målmedvetenhet, skicklighet och att ständigt sträva efter att bli bättre. Att möta en motståndare som ska besegras utan våld. Det är ur denna inspiration som verket Konflikt skapats – en våldsförebyggande duett och kroppslig konversation där deltagarna svarar på varandras impulser och skapar eklektisk friktion på dansgolvet.

SOUL WORK
Hanna Jansson gör solodebut på Dansens Hus med ett ”Soul Work”

Många känner nog igen Hanna Jansson från Fredrik Rydmans stora publiksuccéer ”Nötknäpparen” på Dansens Hus och ”Våroffer” på Kulturhuset Stadsteatern. Nu kommer hon för första gången till Dansens Hus som solodansare i sitt första egna verk ”Soul Work – or it´s a fucking dance solo”.

HITTA HIT

Dansens Hus ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det cirka tio minuters promenad.
Kostnad

Pris: 100-200 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN