KINTSUGI - DEN OPERFEKTA SKÖNHETEN

Östasiatiska museet

Senast uppdaterad 2021-05-04

Beskrivning
Kinstugi är en lagningsteknik som ursprungligen användes i Japan för att reparera värdefulla keramikföremål. Genom att lacka och därmed limma ihop delarna och sedan lägga på ädelmetall så lyfts lagningen fram istället för att döljas. På så sätt blir föremålets historia, och till och med hur det en gång gått sönder, något som gör det mer värdefullt.  

Världskulturmuseernas Japan-intendent Petra Holmberg fokuserar på kintsugi-fenomenets sammanhang förr och drar trådarna till vår samtid i en livesänd föreläsning. 

Petras föredrag kommer beröra allt ifrån Leonard Cohen, livscoacher, medeltida japansk filosofi och samtidens intresse för trasiga saker till begärsdriven antikvitetshandel.

I samband med den nyöppnade utställningen Boro - Nödens konst på Östasiatiska museet håller Petra Holmberg två nya livesända föreläsningar:

18 maj: Varför är allt blått - en föreläsning om indigo

1 juni: Kintsugi - den operfekta skönheten. En föreläsning om den japanska lagningstekniken med guldlack.

Du behöver ha tillgång till en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling för att kunna lyssna till föredraget. En länk skickas till den mejladressen du anger vid bokningen.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Kungsträdgården

Buss
Buss 65 från Centralen .
Kostnad

Pris: 100 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU