Mer kul läsning
Publicerat 15 Februari 2019 11:08

Multibegåvade Geoffrey Keezer uppträder tillsammans med sångerskan Gillian Margot på Konserthuset Stockholm

​Lovordade Geoffrey Keezer besöker Konserthuset Stockholm tillsammans med sin trio och den lysande kanadensiska sångerskan Gillian Margot. Welma ville veta mer och pratade med Magnus Ericsson, programchef för jazzutbudet på Konserthuset Stockholm.
 

Text: Anna Lekberg

Under våren kommer vi att få se Geoffrey Keezer Trio med Gillian Margot på Konserthuset, berätta!

– Geoffrey Keezer är en av de ledande jazzmusikerna i USA och vi arbetar alltid för att få de bästa artisterna, oavsett genre, till vår scen. Vi har haft kontakt under många år och nu kommer han äntligen till Konserthuset! Han kommer med sin trio och den lysande kanadensiska sångerskan Gillian Margot. 

Vilka är Geoffrey Keezers signum som artist?

– Han är flerfaldigt Grammynominerad pianist, kompositör, arrangör och producent. Redan som 18-åring turnerade denna multibegåvning med den legendariske trumslagaren Art Blakey och därefter med storheter som Joshua Redman, Diana Krall, Wayne Shorter, David Sanborn, Christian McBride och Sting. Geoffrey Keezer besitter en särskild talang för att smälta samman vitt skilda influenser, men också en unik förmåga att lyfta fram och hålla liv i varje enskild låts musikaliska DNA. 

Varför får man inte missa just den här konserten?

– Lovorden är många över Geoffrey Keezer! Världsartister såsom Peter Gabriel, Sting och Miles Davis är bara några som berömmer honom för hans särskilda talanger – därför ska man inte missa denna konsert!

Läs mer här!