Katie Melua

Cirkus

Senast uppdaterad 2020-01-06

Beskrivning
Född i den georgiska staden Kutaisi emigrerade Katie och hennes familj till Belfast när hon var 9 år gammal. Hittills har hon släppt sju studioalbum och är en av Storbritanniens bäst säljande kvinnliga artister genom tiderna.

Denna konsert börjar på Katies födelseplats i Georgien med hennes soloversion av folkvisan Tu Asa Turpa Ikavi. Plane Song, framförd med sin bror Zurab Melua, berättar om deras barndom i staden Kutaisi, följt av Belfast, som följer familjens utvandring till Storbritannien där Katies resa till att bli en professionell musiker börjar. Showen fortsätter och presenterar låtar från Katies sju studioalbum som blivit flerfaldigt prisbelönade, verk av legendariska författare som har inspirerat hennes konst längs vägen, publikfavoriter och berättelser från hennes förflutna.

Med sig har hon sina bandmedlemmar och Gori Women’s Choir – vars kraftfulla och eteriska röster manifesterar en ständig påminnelse om deras hem. Från den blåsiga hösten, den stilla engelska vintern, och så småningom till våren med världen i full blom, tar artisterna på scenen slutligen showen till ett hoppfullt, glatt och optimistiskt slut, med en majestätisk cover på Louis Armstrong.

HITTA HIT

Buss:
Buss 167

Spårvagn:
Spårvagn 7

Färja:
Färja från Slussen
Tider

När: 1/10 kl. 19.30.

Kostnad

Pris: 565 - 800 kr.

Info
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU