John Singer Sargent

Nationalmuseum

Senast uppdaterad 2018-10-11

Beskrivning
För första gången i Norden visar Nationalmuseum en utställning med måleri av John Singer Sargent (1856–1925).  För första gången i Norden visar Nationalmuseum en utställning med måleri av John Singer Sargent (1856–1925). Han är inte så välkänd i Sverige men i USA och Storbritannien räknas John Singer Sargent som ett av den internationella konstens stora namn från sekelskiftet 1900.
Sargent var medborgare i USA men levde större delen av sitt liv i Europa. Han föddes i Florens av amerikanska föräldrar, fick sin utbildning i Frankrike och bodde många år i Storbritannien. Hans kosmopolitiska liv avspeglas tydligt i måleriet.
I Nationalmuseums utställning möter besökarna några av de välkända porträtt som gjorde honom till ett stort namn, på samma sätt och under samma tid som vår svenske Anders Zorn.
Här visas även stadsmotiv och interiörer från Venedig, landskap och folklivsbilder från mellanöstern och Nordafrika, storslagna vyer från Alperna samt en serie sällan visade kolteckningar av nakna manliga modeller.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Centralen eller Kungsträdgården
Kostnad

Pris: vuxen 150 kr, pensionär 120 kr, student 120 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!