NYTT DATUM: JOHN GRANT

Göta Lejon

Senast uppdaterad 2020-11-18

Beskrivning
Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte möjligt att genomföra John Grants konsert på Göta Lejon 29 april, utan konserten kommer att flyttas fram till 16 december. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Senaste albumet Love is Magic från i fjol må ha varit en smarrig syntbakelse präglad av åttiotalsinstitutioner som Eurythmics och New Order men när John Grant nu ger sig ut på turné gör han det i duoutförande ihop med sin mångårige pianist Chris Pemberton. Sålunda har vi en avskalad föreställning att vänta där Grant gör intima versioner av favoriter från den egna katalogen, kanske inte så lite med anledning av att klassiska debutalbumet Queen of Denmark i år firar tioårsjubileum. 

 John Grant är den lika stoiske som smäktande barytonen som började sin bana i amerikanska indierockbandet The Czars. På sitt första soloverk Queen of Denmark, som utnämndes till 2010 års bästa av Mojo och där för övrigt Midlake stod för komp, varvade han komik och tragik över sublim softrock. 

HITTA HIT

Tunnelbana:
Medborgarplatsen, uppgång Folkungagatan.
Tider

När: 16/12 kl. 19.

Kostnad

Pris: 425 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféNej
Karta