Utställning: Ympa orden, piska min tunga

Accelerator

Senast uppdaterad 2020-08-11

Beskrivning
Accelerator öppnar igen den 1 september.

Johanna Gustafsson Fürst intar hela konsthallen med skulpturer och installationer. I en utställning som utgör den mest omfattande presentation som hittills gjorts av Gustafsson Fürsts konstnärskap, presenteras verk som skapats parallellt med Accelerators framväxt.

Johanna Gustafsson Fürst (f. 1973, Stockholm) är baserad i Stockholm. Gustafsson Fürst  har arbetat med omfattande verk i offentliga rum och engagerar sig ofta i långsiktiga processer som involverar en specifik lokalitet och dess sammanhang. Hennes verk har visats både i Sverige och internationellt och 2017 mottog hon Moderna Museets Vänners skulpturpris följ av en omfattande soloutställning. 

Utställningen Ympa orden, piska min tunga är uppbyggd som ett drama i två delar som spänner mellan hot och lust, åtstramning och rörelse. I utställningsperiodens mitt antar flera verk en annan skepnad och nya verk tillförs. Arbetsprocessen har inkluderat en publikation som ges ut i samband med att utställningen har en andra öppning den 21 mars 2020. 

HITTA HIT

Accelerator ligger på Frescativägen 26A, vid Stockholms universitet. Närmaste tunnelbanestation är Universitetet, därifrån är det en minuts promenad till konsthallen.

Du kan även ta buss 50, 639, 670 och 676 (hållplats Universitetet Södra), buss 540 (hållplats Universitetet Norra) eller Roslagsbanan (hållplats Universitetet).
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN