Jävla kritiker! - en utställning om arkitekturkritik!

Färgfabriken

Senast uppdaterad 2021-03-30

Beskrivning
I utställningen Jävla kritiker! har sex skandinaviska arkitekturkritiker - två från Sverige, två från Danmark och två från Norge – lämnat kritik på en fiktiva byggnad skapad utifrån skribentens egen fantasi och idévärld.

Därefter har sex arkitektkontor – också två från varje land – fått i uppgift att tolka och gestalta den skrivna kritiken i form av en modell.

Utställningen lyfter viktiga frågor om arkitektur och byggande: Finns det ett behov av arkitekturkritik? Vilken roll spelar kritiken för arkitekturen och för samhället? Hur bör kritiken och dess roll förändras för framtiden? Kan vi etablera en gemensam nordisk arkitekturkritik?

Gestaltningarna och texterna presenteras i utställningen som sex experiment som undersöker och rör sig mellan språk, text, kritik och arkitektur. Frågeställningarna i experimenten är inte nödvändigtvis tänkta att besvaras utan vill istället öppna upp för en debatt om arkitektur och arkitekturkritik.

Se hemsidan för mer information. 

HITTA HIT

Tunnelbana+Tvärbanan 
Ta tunnelbana till Liljeholmen och byt till Tvärbanan, riktning Alvik, gå av vid hållplats Trekanten.

Buss:
Ta buss 152 eller 133 från Liljeholmen mot Bromma respektive Ekensberg. Kliv av vid hållplats Trekanten. Promenera sen in mellan Stadsmissionens Folkhögskola och Beckers gamla färgkontor, sväng vänster in på Lövholmsbrinken så ser du Färgfabriken.

Cykla eller promenera:
Utgå från Liljeholmens tunnelbanestation och ta Lövholmsvägen mot Gröndal. Sväng av höger på Trekantsvägen och sen vänster på Lövholmsgränd. Fortsätt rakt fram och efter ca 300 meter ser du Färgfabriken.

Bil:
Kommer du från Stockholms innerstad eller norrifrån kör ut vid Hornstull, håll till höger på Liljeholmsbron och sväng av till höger in på Liljeholmsvägen, fortsätt rakt in på Lövholmsvägen, höger in på Trekantsvägen och sen vänster in på Lövholmsgränd. En bit fram ser du Färgfabriken på Lövholmsbrinken 1.

Kommer du söderifrån följ skyltar mot Liljeholmen, sväng vänster in på Liljeholmsvägen och sen vidare vänster in på Lövholmsvägen. Sväng höger in på Trekantsvägen och sen vänster in på Lövholmsgränd, fortsätt rakt in på Lövholmsbrinken.
Tider

Öppettider: 13/3–16/5 tor–fre 11–16, lör–sön 11–17.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU