JASON RINGENBERG

Nalen – Nalen Klubb

Senast uppdaterad 2019-08-21

Beskrivning
Gudfadern av americana – Nashville-bördiga Jason Ringenberg – kommer till Nalen! Ringenberg har, utöver en lång och hyllad solokarriär, varit frontfigur i kultbandet Jason & The Scorchers.

Jason Ringenberg slog igenom i slutet av 80-talet som sångare och frontfigur i bandet Jason & The Scorchers. Med hits som ”White Lies” och “Route 66”, samt flertalet hyllade covers som “Absolutely Sweet Marie”, stod bandet för en ny Nashville-baserad typ av rocknroll – lika delar country som punk och rock. 1

999 valde dock Ringenberg att satsa på solokarriären, och har sedan dess levererat fem fullängdsskivor varav senaste alstret “Stand Tall” kom tidigare i år.

Som soloartist har Ringenberg rört sig mer mot den moderna americanan, och har bland annat blivit kallad för just “the Godfather of Americana” av brittiska musikmagasinet Mojo. Men influenserna är många, och som vanligt är texterna en salig blandning som berör allt från lantbruksnostalgi, iakttagelser om samhällets utveckling och andra bisarra spaningar av nutiden.Nu kommer Ringenberg att lämna sin farm i Nashville för att åka över till Europa och turnera runt med tåg (!) – den 25 september kommer han till Nalen!

HITTA HIT

Tunnelbana:
Hötorget: uppgång Olof Palmes gata.  Ta trappan upp till Malmskillnadsgatan. Fortsätt rakt fram längs David Bagares gata. Ta första höger ut på Regeringsgatan, Nalen ligger på vänster sida.

Östermalmstorgs T-bana: uppgång mot Birger Jarlsgatan, tag höger och följ Birger Jarlsgatan förbi Stureplan till Engelbrektsplan. Tag vänster upp på David Bagares gata, upp för trapporna till Regeringsgatan. Tag vänster runt hörnet och du är vid Nalen.
Kostnad

Pris: 210 kr.

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • BarJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!