Jacob Mühlrad Time

Konserthuset Stockholm

Senast uppdaterad 2019-10-14

Beskrivning
Likt ekot från en gonggong. Jacob Mühlrad är utan tvekan en av Sveriges mest uppmärksammade tonsättare, även internationellt.  Bland mycket annat har han hyllats för sitt samarbete med Swedish House Mafia och verket Time som hade premiär i höstas och som turnérat runt i världen och uppförts av några av världens främsta körer. Han har även sommarpratat i Sveriges Radio och skriver just nu på sin första bok för Norstedts.

På albumet Time som följs upp med porträttkonserter i Malmö och Konserthuset Stockholm samlar Jacob Mühlrad flera av sina främsta verk. Musik där han reflekterar över universums arv — och sitt eget. Konserten och albumet är en reflektion kring ”den enda tonen”. En metafor för skapelseberättelsen som den första musikaliska händelsen. I fyra av sina mest uppmärksammade och hyllade verk, Nigun, Anim Semiraus, Time och Kaddish, utforskar Mühlrad sitt eget och universums arv.

Medverkande är Sofia Vokalensemble, Johannes Rostamo cello, Staffan Scheja piano, Sofia Niklasson sopran och Fredrik Mattsson tenor. Bengt Ollén dirigerar. 

I samarbete med Universal Music Sweden. 

HITTA HIT

Tunnelbana:
Hötorget, uppgång Konserthuset. 

Buss:
Buss 1 och 57 stannar på hållplats Hötorget.

Bil:
Närmaste parkeringsgarage är Hötorgsgaraget och Konserthusgaraget.
Kostnad

Biljetter 420 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN