Invigningsfilm: Kapernaum

Stockholms internationella feministiska filmfestival (STIFF)

Senast uppdaterad 2019-01-28

Beskrivning
Det libanesiska Oscarsbidraget Kapernaum öppnar Stockholms internationella feministiska filmfestival, den 28 februari 2019. Invigningstalar gör dramatikern, regissören och skådespelaren Lo kauppi.

Köp biljett till invigningen här . En biljett kostar 80 kr med festivalpass (glöm inte att ange rabattkod FESTIVALPASS i kassan) och 150 kr till ordinarie pris.

Invigningen av Stockholms feministiska filmfestival äger rum den 28 februari 2019 kl. 18.00 på Skandiabiografen. Dörrarna öppnas för mingel och förfriskningar kl. 17.30. Därefter blir det brandtal av årets invigningstalare Lo Kauppi, utdelning av det feministiska filmstipendiet Anna-priset och en rad andra överraskningar.

Se trailer till Kapernaum här.

Regi: Nadine Labaki. Land: Libanon. Text: Svenska. Tid: 121 min.

Om filmen:
Om filmen:
Kapernaum är en stad omnämnd i Bibeln som enligt Jesus ska vara fördömd till helvetet. Ordet används idag som en synonym för kaos, ett inferno, en plats utan fred, barmhärtighet eller ordning. Filmens Kapernaum utspelar sig i Beiruts allra fattigaste och mest utsatta områden och handlar om den syriske pojken Zain som vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen.
Kostnad

Pris: 80–150 kr.

Info
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!