INSTÄLLT: INA CHRISTEL JOHANNESSEN ZERO VISIBILITY CORP (NOR) FROZEN SONGS

Dansens Hus – Stora scen

Senast uppdaterad 2020-03-27

Beskrivning
Dansens Hus har beslutat att ställa in samtliga gästspel från och med 17 mars till och med 4 april. Beslutet grundar sig på en samlad bedömning utifrån Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer, samt nya förutsättningar i kompaniernas hemländer.

I ett bergrum, 100 meter in i permafrosten på Svalbard, ligger den internationella fröbanken. Där inne finns över 840 000 arter från hela världen. Valvet är jordens reservhårddisk för biologisk mångfald. Här finns 155 000 varianter av ris. 700 000 av korn. Och så några trälådor från Nordkorea med bland annat 2 200 fröprov av majs.

Svalbards unika fröbank är reliefen i norska koreografen Ina Christel Johannessens ”Frozen Songs”. Frön yr genom luften, åskan mullrar, snö stormar och mitt i allt – ett hopp om en möjlig ny start.

”Frozen Songs”
 hade urpremiär 2017 och har därefter turnerat internationellt till bland annat Tyskland, Italien, Spanien och Frankrike.

HITTA HIT

Dansens Hus ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det cirka tio minuters promenad.
Kostnad

Pris: 97–345 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN