IDA IDAIDA OCH FATHIA MOHIDIN

Bonniers Konsthall

Senast uppdaterad 2021-01-04

Beskrivning
Maria Bonnier Dahlins stiftelse delar årligen ut stipendium till unga svenska konstnärer för att stötta dem i deras arbete. 2020 års mottagare är Ida Idaida och Fathia Mohidin.

Utställningen stänger i förtid då konsthallen stänger för publik.

Genom stipendiatutställningen som årligen sker på Bonniers Konsthall får ibland vitt skilda konstnärskap tillfälle att dela utrymme. Det kan frambringa oväntade möten och spännande dialoger mellan konstnärskap, verk och tematik. Årets stipendiater, Ida Idaida och Fathia Mohidin, delar ett intresse för maskinen, kroppen och det upprepande tillståndet. De leker med en industriell estetik där rytmiska och repetitiva ljud från maskiner och kroppar i rörelse varvas och upprepas. Båda konstnärerna gör här på Bonniers Konsthall anspråk på rummen och transformerar dem; den ena till en plats för det undermedvetna, trauma och skräck, och den andra till en plats för träning, prestation och arbete.

Läs mer om utställningen och konstnärerna här.

HITTA HIT

Tunnelbana:
S:t Eriksplan, därefter ca 600 m promenad.
Kostnad

Pris: vuxen 100 kr, pensionär 80 kr, student 80 kr, under 26 år gratis, arbetslös gratis. Fri entré för medlemmar. Fri entré för alla på fredagar.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU