HONECK DIRIGERAR EROICAN

Konserthuset Stockholm

Senast uppdaterad 2021-08-23

Beskrivning
Beethovens tredje symfoni, Eroica, som från början var tillägnad Napoleon, är vid sidan symfonierna nummer fem och nio hans mest spelade och älskade. De första kraftfulla ackorden i symfonin är startpunkten för ett magnifikt musikaliskt drama om hjältemod – en heroisk symfoni. Historien om hur Beethoven slet bort titelbladet från partituret på Eroican, där den ursprungliga dedikationen till Napoleon ska ha funnits är väl känd, men har också många varianter. Beethoven var frankrikevän och hans antipatier mot Napoleon mildrades.

Rusalka är en sagoopera i tre akter med musik av Antonín Dvorák. Librettot av den tjeckiske poeten Jaroslav Kvapil är saga för vuxna om vattennymfen Rusalka som drömmer om ett annat liv och betalar ett högt pris för sin kärlek. Dvoráks musik sätter fantasin i rörelse och vi får här höra en svit ur operan som fått titeln Rusalka-fantasi, sammanställd av dirigenten Manfred Honeck och Tomás Ille.

Det är med stor glädje vi hälsar dirigenten Manfred Honeck välkommen åter upp på podiet i Konserthuset Stockholm. Han är chef för Pittsburghs symfoniker, men dirigerar också många andra av världens mest prestigefyllda orkestrar. 

HITTA HIT

Tunnelbana:
Hötorget, uppgång Konserthuset. 

Buss:
Buss 1 och 57 stannar på hållplats Hötorget.

Bil:
Närmaste parkeringsgarage är Hötorgsgaraget och Konserthusgaraget.
Kostnad

Pris: 135-440 kr

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU