Helene Billgren "faran är över"

Liljevalchs

Senast uppdaterad 2019-09-02

Beskrivning
Höstens stora utställning "faran är över" är en mönstring av Helene Billgrens konstnärskap, från 80- och 90-talens teckningar och objekt till 2000-talets alltmer färgintensiva måleri.

När Helene Billgren intar Liljevalchs salar den 11 oktober blir det med en utställning som spänner över hela detta omfångsrika konstnärskap, eller bättre uttryckt: de senare årens expressiva måleri kommer att omfamnas av det förflutna med objekt, grafik, teckning och installationer. Därtill kan man säga att nuets vurm för måleri också kan avbrytas och övergå i nya objekt och installationer. Låter det märkligt?

Kanske, men vad Liljevalchs vill visa upp i helfigur är en av Sveriges mest obändiga och kreativa konstnärer. Ett konstnärskap som inrymmer lika mycket av lekfullhet och improvisation som av djupaste allvar. Helene Billgren är sinnebilden för ett konstnärligt äventyr i stort som smått.

Kort sagt: välkommen till en utställning som knappast lär lämna någon oberörd.

Till utställningen produceras en katalog som i skrivande stund inrymmer 100 av Helene Billgrens favoritverk och fem dåliga verk!

Läs mer här!

HITTA HIT

Spårvagn 7 till Liljevalchs/Gröna Lund
Buss 67 till Liljevalchs/Gröna Lund
Djurgårdsfärjan till Allmänna gränd
Tider

Öppettider: 11/10–8/12 mån 11–17, tis 11–20, ons 11–17, tor 11–20, fre–sön 11–17.

Kostnad

Entré: vuxen 80 kr, barn gratis.

Info
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!