TILLFÄLLIGT INSTÄLLT: Guidad tur eller nördig visning!

Drottningholms Slottsteater

Senast uppdaterad 2020-04-02

Beskrivning
Med anledning av situationen kring det nya coronaviruset har vi beslutat att tillfälligt ställa in samtliga visningar och stänga Teaterboden från och med 21 mars.

Våra guider berättar med liv och lust om teatermaskineriets finesser och teaterlivets hemligheter. Som ackompanjemang demonstreras teaterns ljudeffekter – åsklådan och vindmaskinen – om en repetition pågår får man istället kanske uppleva en operaaria eller en känd orkestersats.

Alltid visningar med guide,  fr o m maj på olika språk. Det finns även intressanta temavisningar om tapeter, Lovisa Ulrika, Gustav III mm. För aktuella datum se webben!

Ett besök på Drottningholms Slottsteater ger en upplevelse av 1700-talet och en förståelse för vårt levande kulturarv. Som komplement till visningen finns en kort film som visar hur teaterns unika scenmaskineri fungerar. Och, missa inte Teaterboden – en unik butik i 1700-talsmiljö! Du hittar elegant konsthantverk, bedårande tvålar, oemotståndliga servetter, teatrala smycken och mycket annat här.

HITTA HIT

Tunnelbana+buss: Brommaplan, sedan buss 301-323, 176-177 till Drottningholm. 
Båt: Sommartid från Stadshuset (Strömma). 
Bil: Två stora parkeringar.
Tider

När: pågår t.o.m. 31 maj.

Kostnad

Pris: vuxen 110 kr, pensionär 80 kr, studerande 70 kr, barn upp till 17 år gratis. Temavisningarna förhöjd entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
Karta

VECKANS UTVALDA HEMMATIPS!