Guds olydiga revben

Dramaten – Stora scenen

Senast uppdaterad 2019-02-26

Beskrivning
Urpremiär: 21 mars, Stora scenen

I boken Guds olydiga revben får vi följa med när Gunilla Thorgren läser Bibeln med feministiska glasögon. Det är en absurd, rolig och skräckfylld upptäcktsfärd genom årtusenden av kvinnohat och förtryck – och av envist motstånd. Nu blir den upptäcktsresan teatercirkus på Dramatens stora scen, i regi av Cirkus Cirkörs Tilde Björfors.

Cirkus Cirkör har sedan 1995 bjudit Sverige på nyskapande och uppkäftiga föreställningar med lika delar akrobatik som scenkonst. De tog nycirkusen till Sverige och fortsätter ständigt att utveckla vad begreppet kan innebära. Grundaren Tilde Björfors har på Dramaten nyligen regisserat barnföreställningen Kras. Dramaten och Cirkus Cirkör har tidigare samarbetat i uppsättningen av Shakespeares Romeo och Julia 2002.

Gunilla Thorgren är författare, journalist och politiker. Under 1970-talet var hon en framträdande medlem i den feministiska organisationen Grupp 8. Hon har bland annat skrivit boken Ottar och kärleken som Malmö stadsteater satte upp med stor framgång 2014.Guds olydiga revben är en samproduktion med Cirkus Cirkör och Malmö Stadsteater.

Efter spelperioden på Dramaten kommer den att spelas på Malmö Stads­teater.

HITTA HIT

Tunnelbana:
T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss:
Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn:
Spårvagn nr 7

Bil:
P-hus Birger Jarlsgatan 6 och Grev Turegatan 25.
Kostnad

Pris: 100– 295 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!