HOFESH SHECHTER - GRAND FINALE

Dansens Hus – Stora scen

Senast uppdaterad 2019-08-20

Beskrivning
Egensinnig, oförutsägbar och totalhypad. Hofesh Shechter är en av dansvärldens stora favoriter. För två år sedan fyllde han Dansens Hus med pumpande dubstep i trilogin barbarians. Nu är han tillbaka med prisade Grand Finale för tio dansare och ett liveband.

Shechter är en koreograf som aldrig väjt för det mörka. Men kanske är Grand Finale ändå hans mest dystopiska föreställning någonsin. Vi möter en värld i fritt fall.

En klassisk orkester, som hämtad från Titanic, heroisk spelande Tjajkovskij alltmedan skeppet går under. Mixad med Shechters egna elektroniska ljuduniversum blir det ett vibrerande undergångsbeat.

De tio dansarna rör sig ödesmättat i en tät sammansatt organism på ruinens brant. Kastar sig runt i till synes slumpmässiga figurer, för att sedan på ett ögonblick vara tillbaka i det perfekt synkrona. Ibland ursinniga. Ibland extatiskt glada. Så i nästa stund förtvivlat bedjande, klängande fast i varandra.
Känslan är dyster, desperat likväl vacker. Ibland humoristisk. Som att skrattet är det enda vapen vi har mot världens galenskap.

Föreställningslängd: 1 timme 50 min inkl paus
I föreställningen förekommer rökmaskin, högt ljud och stroboskop.

HITTA HIT

Dansens Hus ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det cirka tio minuters promenad.
Kostnad

97-345 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN