Sjömanskompositioner - färgens dramatik och stadens dynamik

Sven-Harrys konstmuseum

Senast uppdaterad 2019-08-29

Beskrivning
För att uppmärksamma att drygt 100 år har passerat sedan Gösta Adrian-Nilssons (GAN) banbrytande Sjömanskompositioner visades på Gummesons konstsalong i januari 1918 presenterar Sven-Harrys konstmuseum Sjömanskompositioner – färgens dramatik och stadens dynamik vilket tar sin utgångspunkt den då skandalomsusade utställningen. Det var här som Gösta Adrian-Nilsson på riktigt presenterade sitt säregna, färgsprakande, intensiva och modernistiska måleri med matrosmotiv för stockholmarna.

Utställningens fokus på Sven-Harrys konstmuseum ligger på att sammanföra så många som möjligt av de numer legendariska oljemålningarna från 1918 års utställning.

Som komplement till de enastående kompositioner kommer utställningen på Sven-Harrys konstmuseum även inkludera ett flertal av GAN:s mest betydelsefulla verk, vilka utfördes under de, för konstnären, oerhört viktiga åren i Stockholm 1916-1919.

I samband med utställningen planeras en rad intressanta visningar och samtal med konstnärer, författare och konstvetare utifrån Gösta Adrian-Nilssons liv och konstnärskap.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Gå ut genom uppgången märkt Odenplan och följ Odengatan förbi Gustav Vasa Kyrka. Sväng vänster på Dalagatan och passera parken, så har du Eastmansvägen till höger.
Eller åk till S:t Eriksplan. Gå genom Vasaparken. Guldhuset ser du genom lekplatsen mitt i parken.
Buss:
Buss 4. Gå av vid Vasaparken Guldhuset syns på håll.
Buss 50 mot Stora Lappkärrsberget. Gå av vid Sabbatsbergs sjukhus.
Kostnad

Entré: vuxen 130 kr, pensionär 90 kr, student 90 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN