Furstinnan av Amalfi

Dramaten – Stora scenen

Senast uppdaterad 2020-03-16

Beskrivning
Dramatens samtliga föreställningar inställda till och med tisdagen den 31 mars. Uppdaterad information med anledning av Coronaviruset finns på Dramatens hemsida.

Hederskultur. Hämnd. Humor.

Furstinnan är en ung, nybliven änka som nu vill råda över sitt eget liv och rike. Hennes mäktiga bröder vill till varje pris hindra henne från att gifta om sig. Hon lyssnar artigt på deras önskan, men har inga som helst ambitioner att lyda. Hon tänker gifta sig i smyg med sin älskade! Bröderna anar oråd, placerar en spion i hennes hov och utarbetar snart en fruktansvärd plan för att plåga sin syster.

Furstinnan av Amalfi är en av den brittiska dramatikens verkliga klassiker. En tragedi baserad på verkliga händelser i Italien i början av 1500-talet. En grotesk och drastisk berättelse om kvinnohat och fasa.

Pjäsen hade urpremiär 1613 i London (beställd av Shakespeare) och är fortfarande en av de mest spelade pjäserna på brittiska teatrar – bara i år har tre olika uppsättningar haft premiär. Nu spelas den för första gången någonsin i Sverige, på Stora scenen med stor ensemble och påkostade kostymer signerade kostymören Anna Heymowska.

Premiär: 29 februari 2020, Stora scenen

HITTA HIT

Tunnelbana:
T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss:
Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn:
Spårvagn nr 7

Bil:
P-hus Birger Jarlsgatan 6 och Grev Turegatan 25.
Tider

När: pågår t.o.m. 21 maj.

Kostnad

Pris: från 150 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA HEMMATIPS!