FOLKOPERAN REPLAY

Folkoperan

Senast uppdaterad 2020-06-02

Beskrivning
Vi hoppas vi kan ses i höst igen och erbjuda er liveopera i en sprillans nyrenoverad salong. I väntan på bättre tider har vi dykt ner i arkivet och hittat några filmade dokumentationer av de senaste årens succéer. Vi vill dela dem med er! Först ut är publiksuccéerna Satyagraha och La Traviata.

Publiksuccén La Traviata sågs av 21 000 besökare på Folkoperan hösten 2015. Premiären skulle ha ägt rum i september 2014, men på grund av en stor vattenskada orsakad av ett skyfall sköts den upp ett helt år till den 16 september 2015. Den filmade inspelningen är från 28 oktober 2015.
SE LA TRAVIATA HÄR

Philip Glass hypnotiska opera Satyagraha gick för utsålda hus på Folkoperan i fyra säsonger och gästspelade i Göteborg, Köpenhamn och New York. Föreställningen är en samproduktion mellan Folkoperan och Cirkus Cirkör och regisserades av Cirkus Cirkörs konstnärlig ledare Tilde Björfors. I tre akter berättas om den unge Mahatma Gandhis tid i Sydafrika - den tid då han upptäckte Satyagraha, sanningens väg, det som skulle bli början på det vi kallar civilt motstånd.

Satyagraha hade premiär på Folkoperan i Stockholm den 14 september 2016. 
Föreställningen filmades den 11 november 2016. 
SE SATYAGRAHA HÄR

HITTA HIT

Tunnelbana:
Mariatorget, uppgång Torkel Knutssongatan

Buss:
Buss 4, hållplats Hornsgatan/Rosenlundsgatan
Buss 74 och 66, hållplats Krukmakargatan
Buss 57, hållplats Mariatorget

Pendeltåg:
Södra station, gå 700 meter
Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU