Föddhora

Södra Teatern – Stora Scen

Senast uppdaterad 2020-02-17

Beskrivning
Martina Montelius pjäs “Föddhora” med Lo Kauppi spelades för utsålda hus på Teater Brunnsgatanfyra. Nu, på grund av den stora efterfrågan, flyttas pjäsen till Södra Teaterns Stora Scen.

Terese har just lämnat prostitution och morfin bakom sig. Sedan Arbetsförmedlingen misslyckats med att hitta ett jobb åt henne har hon själv lyckats få timanställning som matbud på cykel, med 39 kronor i timlön. Nu är hon på väg för att leverera en tandoorigryta – men var i helvete ligger
Kampementsgatan? Terese drar in omvärlden på Östermalm i sina konflikter med telefonens GPS, med samhällskontraktet, torskarna och det förflutna, samtidigt som hon letar efter bitarna av sin styckmördade bästa vän Marisol.

I “Föddhora“ är horan en riktig människa, på scenen och i livet. Det är en saga om sanningen och en ny infallsvinkel på det som vanligtvis behandlas som socialporr. Det gastkramande, roliga och förtvivlade ödesdramat i en akt hade urpremiär den 7 november på Teater Brunnsgatanfyra och spelades därefter för utsålda hus. Den 28 februari 2020 sätts pjäsen upp på Södra Teaterns Stora Scen.

Biljettsläpp fredag den 29 november klockan 11.00.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Slussen, uppgång Götgatan.
Kostnad

Pris: vuxen 280 kr, student 220 kr.

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • BarJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN