Östersjöfestivalens familjedag

Fjolårets succé med en familjedag i samarbete med Sjöhistoriska museet är tillbaka! Alla miljöhjältar och snälla hjältar är hjärtligt välkomna till Östersjödagens Familjedag för alla åldrar!

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2023/06/OSF2023_VarHjalteJorden_Liggande.jpg

Kom utklädd till hjälte och delta i Berwaldhallens öppna hus. Du kan prova på att spela instrument, styra hur en sångkvartett ska låta, klistra i ett tapekonstverk på Berwaldhallens glasväggar och ta en hjältebild på dig själv. Berwaldhallens foajéer håller öppet från kl 11-17 och alla aktiviteter i foajéerna är gratis. Café Berwald håller också öppet hela dagen.

På Sjöhistoriska museet kan du följa med på premiären av familjevisningen ”Miljöhjältar”. Vi tittar in i vandringsutställningen Planet or Plastic? skapad av National Geographic och pratar om fantastiska lokala initiativ som görs idag för att rädda Östersjön. Följ med på magnetfiske i Djurgårdsbrunnsviken och hjälp till att rensa viken från onödigt skrot som skräpar ner botten. Biljetterna till evenemanget släpps i mitten av juni och bokas via Sjöhistoriska museet. Visningarna sker kl. 10.30, 12.00 och 14.30 och varar ca 30 min.

Mer information om tider för alla olika aktiviteter kommer längre fram.