https://www.welma.se/wp-content/uploads/2023/06/confidencen-hans-nilsson.jpeg

Ny konstnärlig ledare men välbekant ansikte

Ulriksdals slottsteater Confidencen välkomnar inte bara alla besökare tillbaka till en ny omgång av deras Opera & Music Festival utan även en ny konstnärlig ledare för festivalen. Peter Spissky må vara ny på posten men knappast ny i gemet.

Han är inte bara konsertmästare i Concert Copenhagen och konstnärlig ledare för Camerata Øresund, utan nu även konstnärlig ledare för Confidencens årliga musikfestival. För den som besökt festivalen tidigare känns han kanske bekant. De senaste somrarna har Peter Spissky nämligen agerat konsertmästare för Confidencen Opera & Music Festival Orchestra.

”För fyra somrar sen befann jag mig för första gången mellan Confidencens magiska väggar och det var kärlek vid första ögonkastet. Teaterns gamla minnen och drömmar välkomnade oss med genklang nästan så att huset musicerade med oss i diket och på scen.

Detta inspirerande möte med det levande, gamla huset är något av det jag gläder mig mest åt att jobba med som ny konstnärlig ledare för Confidencen Opera and Music Festival. Med historien i ryggen ska vi rikta blicken mot framtiden och väva in nya historier och drömmar som uppstår människor emellan mitt i skapandet.”

 Peter Spissky, konstnärlig ledare Confidencen Opera & Music Festival

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2023/06/prosperin-confidencen-e1709301824673.jpeg
Bild från 2022 års Opera & Music Festival och föreställningen Prosperin. Även detta år väntas storslagen opera! Foto: Martin Hellström

20 juli slås portarna upp för den femte upplagan av den internationella opera- och musikfestivalen på Confidencen i Ulriksdals slottspark. Här samlas varje sommar några av Europas främsta barockmusiker i ett festivalprogram som i år bland annat bjuder på svensk premiär av den stora operauppsättningen Dardanus, en gedigen konsertserie med bredd såväl som spets samt en minst sagt annorlunda och barock catwalk.