Färgfabriken

Konsthallar

Senast uppdaterad 2021-04-15

Tider

Öppettider: tor–fre 11–16, lör–sön 11–17.

Beskrivning
Färgfabriken följer folkhälsomyndighetens allmänna råd för att minska smittspridning av Covid-19 och anpassar våra öppettider och förhållningsregler därefter. I nuläget får max 20 personer vistas i utställningen för Beckers konstnärsstipendium 2021, stora salen, och 4 personer i utställningen för Jävla kritiker! i projektrummen. Du behöver inte förboka ditt besök men du kan behöva vänta en kort stund om det är många besökare som kommer samtidigt.

Färgfabriken har sedan starten 1995 fungerat som en plattform för samtida kulturella uttryck med tonvikt på konst, arkitektur och stadsplanering. I flera av projekten och utställningarna, både i Sverige och utomlands, har metoder utvecklats  med målet att undersöka och försöka förstå komplexiteten i vår föränderliga värld. Färgfabriken vill pröva gränserna för vad en konsthall är och vad den skulle kunna utvecklas till.

Läs mer här!

HITTA HIT

Tunnelbana+Tvärbanan 
Ta tunnelbana till Liljeholmen och byt till Tvärbanan, riktning Alvik, gå av vid hållplats Trekanten.

Buss:
Ta buss 152 eller 133 från Liljeholmen mot Bromma respektive Ekensberg. Kliv av vid hållplats Trekanten. Promenera sen in mellan Stadsmissionens Folkhögskola och Beckers gamla färgkontor, sväng vänster in på Lövholmsbrinken så ser du Färgfabriken.

Cykla eller promenera:
Utgå från Liljeholmens tunnelbanestation och ta Lövholmsvägen mot Gröndal. Sväng av höger på Trekantsvägen och sen vänster på Lövholmsgränd. Fortsätt rakt fram och efter ca 300 meter ser du Färgfabriken.

Bil:
Kommer du från Stockholms innerstad eller norrifrån kör ut vid Hornstull, håll till höger på Liljeholmsbron och sväng av till höger in på Liljeholmsvägen, fortsätt rakt in på Lövholmsvägen, höger in på Trekantsvägen och sen vänster in på Lövholmsgränd. En bit fram ser du Färgfabriken på Lövholmsbrinken 1.

Kommer du söderifrån följ skyltar mot Liljeholmen, sväng vänster in på Liljeholmsvägen och sen vidare vänster in på Lövholmsvägen. Sväng höger in på Trekantsvägen och sen vänster in på Lövholmsgränd, fortsätt rakt in på Lövholmsbrinken.
Kostnad

Entré: vuxen 70 kr, pensionär 60 kr, student 60 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta