Utställning: Experimentalfältet

Accelerator

Senast uppdaterad 2020-10-06

Beskrivning
Experimentalfältet var en gång namnet på den plats där Accelerator och Stockholms universitet ligger dag. I den kommande utställningen med samma namn presenteras sex samtida konstnärskap som experimenterar kring leverne, jordbruk och samhällsbyggande. I en tid när vårt samhälle ställs inför stora frågor undersöker Accelerator experimenterandets roll i samhället då och nu, och experimenterandet som sker inom samtidskonsten och vetenskapen idag.

I grupputställningen Experimentalfältet visas verk där Andrea Zittel undersöker vad människor behöver för att överleva och Signe Johannessen gör en betraktelse över människans relation till kon. Malin Arnell och Åsa Elzén utforskar vårt ömsesidiga beroendeförhållande med skogen och gruppen O belyser i samarbete med The non existent Center behovet av organiserad social verksamhet. Möbler av Uglycute utgör en plats i utställningen för studier och fördjupning. Konst- och jordbrukskollektivet Kultivator skapar ett processbaserat arbete i samarbete med kulturarbetande maskar inom ramen för Accelerators program Konst + forskning.

Utställningen pågår 7 Nov 2020 – 14 Mar 2021

Läs mer här. 

HITTA HIT

Accelerator ligger på Frescativägen 26A, vid Stockholms universitet. Närmaste tunnelbanestation är Universitetet, därifrån är det en minuts promenad till konsthallen.

Du kan även ta buss 50, 639, 670 och 676 (hållplats Universitetet Södra), buss 540 (hållplats Universitetet Norra) eller Roslagsbanan (hållplats Universitetet).
Tider

7/11 2020–14/3 2021 Se hemsidan för öppettider.

Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA HEMMATIPS!