Exklusiv förhandsvisning

Dansmuseet

Senast uppdaterad 2020-06-22

Beskrivning
Exklusiv förhandsvisning av utställningen: Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete
Ballets Suédois 1920–1925

Kom och lyssna till berättelsen om Svenska Baletten, ett danskompani i Paris på 1920-talet. Fil dr Erik Mattsson, intendent på Dansmuseet, levandegör Svenska Balettens historia och guidar runt bland 300 föremål. Erik Mattsson är känd från SVT:s dokumentär Ballets Suédois – Konst, dans och sena nätter.

I oktober öppnar Dansmuseet en jubileumsutställning för att fira hundraårsminnet av Svenska Baletten. Museet ställer ut konstverk, fotografier, dagböcker, affischer och mycket annat från 1920-talet. Redan i september erbjuder Dansmuseet exklusiva förhandsvisningar. De guidade turerna genomförs i små grupper om max 15 personer.

Följ med in bakom kulisserna i dansarnas loger, via kostymer och kostymskisser, för att slutligen landa i salongen på Théâtre des Champs-Elysées. Under visningen får du lära känna flera av dansarna, kompositörerna och konstnärerna som möjliggjorde kompaniets stora äventyr. Du bjuds på en berättelse om kärlek, mod och dans.

Boka dina biljetter på Kulturbiljetter!Utställningens titel är hämtad från scenfonden till Relâche, skapad av Francis Picabia.

HITTA HIT

Tunnelbana:
T-Centralen eller Kungsträdgården. 
Kostnad

Pris: 165 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA HEMMATIPS!