Opera: Eugen Onegin

Kungliga Operan – Stora scenen

Senast uppdaterad 2019-04-25

Beskrivning
 Hur skulle det kännas om du vaknade en morgon och insåg att allt du är och gör är en stor livslögn? Onegin lever ett ytligt liv, en dandy som gömmer sig bakom en mask av ironi och cynism för att överleva. När han till slut möter sanningen tar han till handling som slutar med katastrof. För vad betyder vänskap och den stora kärleken när du inte kan gömma dig bakom en yta?

Tjajkovskijs tolkning av Pusjkins tidlösa versroman hade premiär på Bolsjojteatern 1881 och i  Eugen Onegin får kompositörens hela känsloregister komma till sin rätt. Operan är smärtsamt vacker, storslaget romantisk och obeskrivligt sorglig.

I unga stjärnregissören Vasily Barkhatovs uppsättning är spelplatsen en klaustrofobisk landsbygd i ett fiktivt, tidlöst Ryssland och det är Onegin som står i centrum. 


FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD:
Ca 2 timmar 45 minuter inkl. paus

HITTA HIT

Kollektivtrafik
Följande bussar stannar intill operahuset eller på bekvämt gångavstånd
53, 62, 65 Hållplats Gustav Adolfs torg
2, 55, 57, 76 Hållplats Karl XII:s torg
Tunnelbanelinjerna 10 och 11 går till T-station Kungsträdgården med uppgång Gustav Adolfs torg/Operan. Dessa båda tunnelbanelinjer har anslutning till samtliga övriga tunnelbanelinjer vid T-Centralen, endast en hållplats från station Kungsträdgården. Nedgångar till station Kungsträdgården finns i hörnet Regeringsgatan/Jakobsgatan och vid Arsenalsgatan nära Blasieholmstorg och båda håller öppet till kl. 24.00 samtliga speldagar.
För avgångstider se www.sl.se 

Parkering
I det nära operahuset belägna Galleriagaraget, som tillhör Stockholm Parkering, kostar kvällsparkering kl. 18.00 - 01.00 endast 50 kr. Galleriangaragets nedfartsadresser är Regeringsgatan 17 och 20, Klara Östra Kyrkogata 4 och Herkulesgatan 10-16.
Kostnad

Pris: 55–1 090 kr.

Info
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!