Ett samtal om: Diagnoser i klassrummet

Dieselverkstaden – Nacka konsthall

Senast uppdaterad 2019-02-20

Beskrivning
Hur upplever elever med autism och adhd egentligen sin skoldag? Och hur kan vi hjälpa dessa elever att nå kunskapsmålen?
Med hjälp av enkla tekniker och tydliggörande pedagogik går det att kompensera för nedsatta funktionsförmågor och dra nytta av elevernas styrkor, så att skolan blir begriplig, hanterbar och meningsfull.Välkommen till ett inspirerande föredrag och efterföljande samtal med Cajsa Jahn och Malin Reuterswärd – pedagoger med gedigen erfarenhet av att arbeta med elever med autism och adhd samt författare till flera böcker i ämnet. De är också medförfattare till boken Autism och ADHD i skolan som kommer ut dagarna.Samtalsträffarna är gratis och är ett utmärkt tillfälle att lära sig mer om ämnen som är aktuella i skolan och i arbetet med barn och unga. Även föräldrar och andra intresserade är självklart välkomna.

Varmt välkomna!Arrangörer: Dieselverkstadens bibliotek och Kulturhuset Dieselverkstaden

HITTA HIT

Buss:
Från Slussen/Glasbruksgatan mot Jarlaberg. Gå av vid Sickla allé. Gå 400 m till Marcusplatsen.  Man kan också ta buss 74 direkt till Sickla Allé från Mariatorget. 

Tvärbanan:
Det tar c:a 10 minuter att gå från Tvärbanans sluthållplats i Sickla till Dieselverkstaden.

Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis.
Kostnad

Fri entré! Plats: Nacka konsthall, Dieselverkstaden Begränsat med platser, föranmäl dig genom att maila boka@dieselverkstaden.se

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta