En tyst vår vandrar genom lägenheten

Magasin III

Senast uppdaterad 2021-04-28

Beskrivning
Magasin III öppnar den 7 maj med samlingsutställningen En tyst vår vandrar genom lägenheten tar sin utgångspunkt i de rum vi upprättar för vårt varande. Dessa rum kan vara fysiska platser, men även mentala tillstånd, som möjliggör såväl mellanmänskliga möten som introspektion och en avskärmning från omvärldens brus.

Nu, när vårt samhälle har skakats om i grundvalarna har vi tvingats förhålla oss till en helt ny sorts begränsningar och därmed även behövt skapa nya förutsättningar för hur vi möts. Det har skett en förskjutning mellan det privata och offentliga rummet, och sociala konventioner omförhandlas i skrivande stund för att anpassas till en ny verklighet. Våra samtal (ofta på distans) har kretsat kring en längtan efter att vara del av en gemenskap och hur den kan förenas med behovet av avskildhet.

Genom att närma oss de presenterade samlingsverken, skapade mellan ca 1950 och 2019, har vi hittat ingångar till att reflektera kring vår samtid.  Läs mer om utställningen och de medverkande konstnärerna här!

Utställningen pågår 7 maj-19 juni samt hösten 2021. Här kan du läsa mer om ditt besök på Magasin III och hur du förbokar plats.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Gärdet (sedan blåbuss 1 mot Frihamnen)

Buss:
Buss 76 går till Frihamnen
Tider

7/5–19/6 Se hemsidan för information och bokning.

Kostnad

Vuxen 80 kr, student/pensionär 60 kr, under 20 år gratis. För att besöka Magasin III behöver du förhandsboka din entrétid (max 4 personer åt gången). Detta gör du via bokningsformuläret uppe i högra hörnet. Betalning sker på plats.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféNej
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU