EN POETISK RESA I DET SAMISKA SPRÅKET

Bonniers Konsthall

Senast uppdaterad 2020-09-08

Beskrivning
Välkommen på en poesi- och föreläsningskväll med den hyllade norsk-samiska konstnären, poeten och aktivisten Synnøve Persen! Under kvällen håller hon ett anförande om sin relation till det samiska språket och läser ur Windless path: En poetisk resa i det samiska språket, den samiska kulturen och de nordiska landskapen. Persen verkar genom sin konstnärliga praktik emot assimilering och utplåning av den samiska kulturen. Programmet är en del av Världen är borta, jag måste bära dig, en utställning som utforskar olika sätt att bära och ge röst åt minoritetsspråk världen över.

Läs mer här
Språk: Samiska och engelska.

OM CORONAVIRUSET COVID- 19
Alla programpunkter genomförs i enlighet med rådande restriktioner och riktlinjer för att undvika smittspridning. För att du ska känna dig trygg under ditt besök har vi halverat maxantalet till det här evenemang, så att du ska kunna sitta ned med gott om utrymme till andra besökare.

HITTA HIT

Tunnelbana:
S:t Eriksplan, därefter ca 600 m promenad.
Kostnad

Pris: vuxen 100 kr, pensionär 80 kr, student 80 kr, under 26 år gratis, arbetslös gratis. Fri entré för medlemmar. Fri entré för alla på fredagar.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA HEMMATIPS!