Ellen Sundberg gör Kjell Höglund

Musikbåten Blidösund

Senast uppdaterad 2019-04-10

Beskrivning
Byn Bjärme i Jämtland har odlat fram två starka kulturprofiler, förutom Ellen även författaren Bodil Malmsten som sagt såhär om detta:”För att det är så vackert där att någon måste förvalta det sköna och sprida det, och det uppdraget har Ellen och jag fått av en högre makt.”
Allt oftare blir Ellen nämnd som kandidat att bli en av vår tids stora kvinnliga rockartister. Hennes kanske tydligaste kännetecken som artist är hennes starka originalitet, stärkt av en unik röst och ett helt eget låtskriveri och melodisinne. Men nu har hon totalt gett sig hän åt Kjell Höglunds låtskatt. Kjell som spelade varje sommar på Musikbåten från mitten av 80-talet och fram till 2007.
För några år sedan var Ellen Sundberg med på en Kjell Höglund- hyllning i samband med Storsjöyran. Inspirerad av detta gjorde Ellen en djupdykning i Höglunds produktion och hittade en fantastisk låtskatt. Texter som är filosofiska, politiska och djupt allmänmänskliga. Poetiska och samtidigt raka och självklara. Många av dem skrivna för 30-40 år sedan men förbluffande aktuella än idag.
Kostnad

250–960kr

Info
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!