El Sistema Nationalorkester

Konserthuset Stockholm

Senast uppdaterad 2019-10-23

Beskrivning
Den nationella ungdomsorkestern som nu skapats är den första av sitt slag i Europa. De unga musikerna, mellan 11 och 19 år gamla, kommer från El Sistema-program och kulturskolor över hela Sverige. I samarbete med Konserthuset och Kungliga Filharmonikerna samt Berwaldhallen och Sveriges Radios Symfoniorkester arrangeras ett musikläger som avslutas med denna offentliga konsert, här i Konserthuset.

”Vår vision är att genom orkestern visa hur långt vi har kommit med El Sistema i Sverige”, säger Ron Davis Alvarez, konstnärlig ledare för El Sistema i Sverige och för den nationella ungdomsorkestern. ”El Sistema i Sverige är ett av de bästa exemplen på musikalisk och social verksamhet. Nu kan vi visa inte bara den höga musikaliska kvaliteten, utan också inspirera barn och unga att nå sin fulla potential genom övning och musicerande.”

Projektet möjliggörs genom ett nytt samarbete mellan Stiftelsen El Sistema Sverige och Stims promotionnämnd och stöds även av El Sistemas löpande finansiärer SEB och musikstiftelsen Signatur.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Hötorget, uppgång Konserthuset. 

Buss:
Buss 1 och 57 stannar på hållplats Hötorget.

Bil:
Närmaste parkeringsgarage är Hötorgsgaraget och Konserthusgaraget.
Tider

När: 31/10 2020 kl. 18–19.

Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN