EBO KRDUM

Fasching

Senast uppdaterad 2021-06-09

Beskrivning
Kopplingen mellan afrikansk blues och afrobeat och skandinavisk folkmusik kan vid en ytlig anblick framstå obefintlig eller långsökt. Men den som sätter sig ner och lyssnar eller spelar hittar rätt snart likheter. Det var i alla fall vad Ebo Krdum gjorde. På solodebuten ”Diversity” utforskar och förenar han dessa båda musikaliska stilar i samarbete med skivbolaget Supertraditional och folkmusiknytänkaren Anna Möller.

Ebo Krdum är en svensk-sudanesisk självlärd sångare, gitarrist, artist och aktivist. Han skapar samtida politisk afro-bluesmusik rotad i flertalet musiktraditioner i trakterna kring Sahara. Ebo sjunger på många olika språk och hans texter rör ämnen som rättvisa, fred, frihet, jämlikhet, mångfald och frihet.

Ebo är nu bosatt i Stockholm, där han har etablerat sig som en av de mest framträdande rösterna på den globala musikscenen. Albumet ”Diversity” är Ebo Krdums första album som soloartist och musiken är skriven under den sudanesiska fredliga revolutionen som tillslut kom att markera slutet på mer än trettio år av brutal diktatur. 

HITTA HIT

Fashing hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen .
Tider

När: 30/9 kl. 20.

Kostnad

Pris: 180 - 220 kr + serviceavgift

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféNej
Karta