Dövheten

Dramaten – Lilla scenen

Senast uppdaterad 2020-03-30

Beskrivning
Dramatens samtliga föreställningar inställda till och med den 30 april. Uppdaterad information med anledning av Coronaviruset finns på Dramatens hemsida.

Det är kvällen den 23 maj 1824. Nionde symfonin har just framförts offentligt för andra gången. Premiären var en succé, men nu var salongen halvfull och mottagandet ljummet. Beethoven är rasande. Hemma väntar den älskade brorsonen Karl, som Beethoven velat göra till sin son, redo att ta emot det kränkta geniet. Dövheten  är en både gripande och rolig pjäs om absolut gehör, känslomässig dövhet och skapande i samspel med både levande och döda. Medverkar gör en stråkkvartett ur Drottning­holmsteaterns orkester. Under föreställningen spelas delar av Ludwig van Beethovens 15:e stråkkvartett i A moll, Opus 132.

Niklas Rådström är en av Sveriges främsta författare och dramatiker, med en lång rad uppmärksammade romaner, diktsamlingar, pjäser och filmmanus på meritlistan. På Dramaten var han nyligen aktuell med När det kommer till kritan, en monolog framförd av Andreas T Olsson.

Pjäsen är ett samarbete mellan Dramaten och Drottningholms Slottsteater. Den får urpremiär på Drottningholms Slottsteater och spelas därefter på Dramaten.

HITTA HIT

Tunnelbana:
T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss:
Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn:
Spårvagn nr 7

Bil:
P-hus Birger Jarlsgatan 6 och Grev Turegatan 25.
Kostnad

Pris: 150–450 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN